GPS-Tracker in je Fatbike

GPS-Tracker in je Fatbike

Minder kopzorgen door een GPS-tracker in je fatbike

Fietsen, vooral elektrische, zijn helaas vaak het doelwit van diefstal. In een wereld waar het verzekeren van je waardevolle fatbike steeds moeilijker wordt, is diefstalpreventie geen overbodige luxe. Met een GPS-tracker zul je niet alle dieven ontmoedigen, maar je kunt vooral je gestolen fatbike terugvinden. In deze blog hebben we een aantal merken GPS trackers voor je op een rij gezet. Zo kun jij rustig slapen, wetende dat je fatbike maximaal beschermd is.

Hoe kies je de beste GPS tracker voor je fatbike?

Er zijn verschillende soorten GPS-trackers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Allereerst zijn er de bekende merken zoals AirTag, Tile en SmartTag. Deze trackers zijn klein, betaalbaar en gemakkelijk te verbergen op je fiets. Ze maken gebruik van bluetooth-technologie en zijn vooral handig om je fiets terug te vinden in drukke omgevingen. Echter, ze hebben hun beperkingen. Zo zijn ze afhankelijk van smartphones in de directe omgeving voor locatie-updates en het ontbreken van eigen gps.

De speciale fiets GPS trackers van Invoxia Bike Tracker, AlterLock, BikeFinder en Monimoto zijn net een stapje hoger. Deze trackers zijn ontworpen met het oog op fietsen, met functies zoals eigen gps, bewegingssensoren en geluidsalarmen. Ze bieden nauwkeurigere locatie-updates en zijn ontworpen om langdurig gebruik mogelijk te maken met hun oplaadbare batterijen. Het is wel even een investering om er een aan te schaffen. Maar dat is je fatbike natuurlijk ook, en een goede GPS is het zeker waard.

Nog een stapje hoger heb je Tracefy. Tracefy biedt niet alleen locatie-updates, maar ook een speciaal team van 'bike hunters' welke gestolen fietsen opspoort. Daarnaast werkt tracefy ook nog eens samen met diverse verzekeraars. Hierdoor kun je korting krijgen op je fatbike verzekeringspremie met je GPS. Wil je meer weten over verzekeringen voor je fatbike? Lees dan deze blog.

Met een gerust hart je fatbike neerzetten

Voor liefhebbers van fat bikes bieden deze GPS-trackers niet alleen veiligheid, maar ook een stukje gemoedsrust. Mocht er dan toch iets gebeuren is je fatbike goed verzekerd en heb je een kans deze terug te vinden en te halen. Of je nu kiest voor een compacte tracker of een geavanceerd systeem zoals Tracefy, je fatbike is traceerbaar. De mogelijkheid om je fatbike te volgen en terug te vinden, zorgt ervoor dat je deze met een gerust hart kan parkeren.

Conclusie

Nederland is een fietsland en de elektrische fatbike is nu eenmaal in trek. Gelukkig bieden GPS-trackers een effectieve oplossing om je waardevolle elektrische fiets te beschermen. Of je nu kiest voor een budgetvriendelijke optie zoals AirTag of investeert in een geavanceerde tracker zoals Tracefy, jouw fiets is traceerbaar en veilig. Bescherm je nieuwe elektrische fatbike en ga onbezorgd de weg op.

Volgende lezen

Diefstal preventie Fatbike
Fatbike opvoeren

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.