Fietsplan

Hoe koop ik een fiets via het fietsplan van de werkkostenregeling?

Om een nieuwe fiets aan te schaffen via de WKR zijn er drie stappen die u dient te volgen. Wanneer u deze stappen doorloopt kunt u heerlijk gaan fietsen op uw nieuwe fiets, aangeschaft met het fietsplan via uw werkgever. 

Stappenplan:

Stap 1: Overleg met uw werkgever over het fietsplan

Overleg met uw werkgever óf en voor welke aankoopwaarde u een fiets mag kopen binnen het fietsplan. Uw werkgever kan de administratie hiervan zelf uitvoeren of ervoor kiezen deze over te dragen aan een bemiddelaar zoals Bedrijfsfietsen Nederland (BFN), ABC fietsplan, Nationaal Fietsplan (NFP) of FiscFree. Zij beschikken over erg veel ervaring omtrent het Fietsplan waardoor ze goed weten wat u nodig heeft. Deze externe partijen rekenen wel nog extra kosten, dit bedrag is 15% van het aanschafbedrag met een maximum van €1000, waardoor het maximum bedrag op €150 zit. 

Bemiddelaars als Bedrijfsfietsen Nederland, ABC fietsplan, Nationaal Fietsplan of FiscFree zijn geen verplichte schakel binnen het fietsplan. Wanneer uw werkgever de administratie hiervan in eigen beheer heeft zijn deze partijen niet nodig.

Stap 2: Kies uw nieuwe fiets uit op Dailyride.nl* of in onze winkel

Bestel uw nieuwe fiets op dailyride.nl of schaf deze aan in onze winkel in Nederland. Heeft de fiets die u wilt aanschaffen een hogere aankoopwaarde dan het bedrag dat het fietsplan van uw werkgever toelaat? Dan dient u zelf het verschil bij te betalen en af te rekenen. 

* Let op: Uitgezonderd hiervan zijn ABC Fietsplan en Bedrijfsfietsen Nederland. Indien u een nieuwe fiets via één van deze twee organisaties wil aanschaffen kunt u dat in de winkel doen, online of via de mail. Het is hierbij belangrijk dat degene die besteld ook de fiets in ontvangst neemt. Er dient namelijk getekend te worden bij ontvangst van de fiets uit het fietsplan. 

Dien uw fietsplan direct in! Klik hier om contact met ons op te nemen om uw fietsplan in te dienen.

Stap 3: De betaling

De wijze waarop u de fiets dient te betalen, hangt af van de wensen van uw werkgever. Informeer hiernaar bij uw werkgever. Er zijn drie betalingsmogelijkheden bij het fietsplan:

  1. U betaalt zelf (via de door u gewenste betaalmethode) en declareert het aankoopbedrag bij uw werkgever;
  2. Uw werkgever betaalt (wij sturen de factuur naar uw werkgever);
  3. De betaling gaat via een bemiddelaar (zoals eerder genoemd) en zij regelen de betaling met uw werkgever. Bij de regeling via de bemiddelaar komen er nog extra kosten bij.

Veelgestelde vragen over het fietsplan

Bekijk hier de meestgestelde vragen over het fietsplan, voor zowel werknemer als werkgever.