Diefstal preventie Fatbike

Diefstal preventie Fatbike

Diefstal preventie: het juiste slot voor je fatbike

De fatbike wordt steeds populairder. Natuurlijk onder rijders, maar helaas ook onder de fietsendieven. Als je jouw nieuwe bike niet goed op slot zet loop je het risico dat deze gestolen wordt. En als je niet het juiste slot, of de juiste parkeerplek hebt gekozen, heb je ook nog eens kans dat de verzekering je niet dekt. Daarom gaan we je in deze blog verder helpen met diefstalpreventie, sloten en slot-eisen! Benieuwd? Lees dan vooral verder.

Zet je fatbike goed op slot

Een goede parkeerplek is het halve werk. Als het even kan, parkeer je electrische fatbike op drukke, goed verlichte plekken met bewaking of cameratoezicht. Natuurlijk is het verzekeren van je elektrische fatbike een must vanwege de hoge diefstalcijfers. Wil je weten waar je fat bikes nog wel kunt verzekeren? Lees dan deze blog. Een verzekeringsmaatschappij eist dat je jouw fatbike ten alle tijden aan een ‘vast punt’ vastmaakt met een ‘overeengekomen slot’.

Met een ‘vast punt’ wordt een niet te verplaatsen of buigen voorwerp bedoelt van steen, metaal of hout. Dit moet dan ook verbonden zijn met een volle muur of de grond. Ook een fietsendrager die aan de auto vast zit wordt gezien als een vast punt.

Met een ‘overeengekomen slot’ bedoelen ze een door de verzekeringsmaatschappij als veilig geacht slot. Bij Verzekeringsmaatschappij Qover is dat bijvoorbeeld een ABUS met veiligheidsniveau 10 of hoger dat VdS goedgekeurd is volgens klasse A+ of B+. Over het algemeen is een goedgekeurd ART categorie 3 of hoger slot altijd toereikend, maar controleer dit altijd in je polis! Sommige verzekeringen nemen ook genoegen met een ART2 kettingslot.

GPS Trackers

Een GPS tracker in je elektrische fatbike installeren zorgt ervoor dat je precies weet waar je fiets is als hij gestolen wordt. De kans dat je hem dan terug kunt krijgen is aanzienlijk groter als zonder GPS. Deze trackers helpen niet alleen bij opsporing maar kunnen ook dieven ontmoedigen, wetende dat ze getraceerd kunnen worden. Meer weten over GPS trackers voor fat bikes? Lees dan ook deze blog.

Anti-diefstal accu sloten voor je fatbike

Wanneer je op je fatbike wil stappen, wil je deze natuurlijk niet aantreffen zonder accu. Bij veel merken fat bikes is het nodig om de accu apart op slot te zetten met een anti-diefstal accuslot. Bij de elektrische fatbike van Dailyride zit er al een accu-vergrendeling aan de accu vast. Zo kunnen dieven de accu niet zomaar van je fatbike losklikken en ermee weglopen.

Conclusie

Om diefstal van je fatbike te voorkomen moet je deze dus wel goed beschermen. Doe dit door je fiets op de juiste plaats neer te zetten en goed op slot te zetten. Gebruik daarvoor een door je verzekering goedgekeurd slot. Word je fatbike gestolen en voldeed het slot niet aan de polis-eisen, kan je verzekering weigeren om uit te keren. Ook een GPS-tracker biedt extra bescherming

Ben je nog op zoek naar een goed slot voor je electrische fatbike? Kies dan voor het ART4 kettingslot voor je fatbike, dan weet je zeker dat je voor de verzekering goed zit!

Volgende lezen

De juiste verzekering voor jouw Fatbike
GPS-Tracker in je Fatbike

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.