Zo haal jij de meeste kilometers uit je elektrische fiets!

Zo haal jij de meeste kilometers uit je elektrische fiets!

Zo haal jij de meeste kilometers uit je elektrische fiets!

Schakel optijd terug

Wanneer je moet stoppen en vervolgens zonder terug te schakelen weer weg fietst, moet je fietsmotor hard werken om weer op gang te komen. Zorg dat je optijd terug schakelt om te voorkomen dat je je motor overbelast.

Hou je banden op spanning

Het is belangrijk dat fietsers hun banden goed op spanning houden, omdat zachte banden veel energie kosten. Ook kan het helpen om windvangers zoals grote tassen te vermijden. Uit onderzoek is gebleken dat te zachte banden tot wel 20% meer energie kunnen kosten.

Fiets 23 km/h

Een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Delft in 2017 toonde aan dat het energieverbruik van een elektrische fiets ongeveer 25% minder is bij een kruissnelheid van 23 kilometer per uur dan bij een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Bovendien bleek uit hetzelfde onderzoek dat het energieverbruik bij een lagere snelheid van 15 kilometer per uur nog verder daalde met ongeveer 35%.

Vang zo weinig mogelijk wind

Als je met een rechte rug rijdt, zul je veel meer energie verbruiken. Door een licht sportieve lichaamshouding aan te nemen, kun je een langere afstand afleggen met dezelfde accu. Hiermee kan je zo'n 10% accucapaciteit op een volle accu besparen.

Volgende lezen

Fietsaccu onderhouden in de winter
Waar moet je op letten bij het kopen van een Fatbike?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.