De Accu duur van Elektrische fatbikes

De Accu duur van Elektrische fatbikes

Elektrische fatbikes zijn ideaal voor avontuurlijke ritten over ruig terrein, maar een goede accu is hierbij essentieel. In dit artikel bespreken we de accuduur van elektrische fatbikes en welke factoren hierbij van invloed zijn.

Accuduur van elektrische fatbikes

De accuduur van elektrische fatbikes kan variëren van 40 tot 120 kilometer per oplaadbeurt. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de accu, het type terrein en de intensiteit van de rit.

Grootte van de accu

De grootte van de accu heeft de grootste invloed op de accuduur. Over het algemeen geldt: hoe groter de accu, hoe langer de accuduur. De meeste elektrische fatbikes hebben accu's variërend van 10Ah tot 17,5Ah.

Type terrein

Het type terrein waarop gereden wordt, heeft ook invloed op de accuduur. Het rijden op vlakke wegen kost minder energie dan het rijden op heuvelachtig terrein. Als je vaak off-road rijdt, moet je er rekening mee houden dat dit meer energie kost en de accu sneller leeg kan raken.

Intensiteit van de rit

De intensiteit van de rit heeft ook invloed op de accuduur. Als je op hoge snelheid rijdt en vaak gebruikmaakt van de ondersteuningsmodus, zal de accu sneller leeg zijn dan wanneer je rustiger rijdt.

Welke fatbikes hebben een lange accuduur?

Dailyride.nl heeft verschillende elektrische fatbikes in het assortiment met een lange accuduur. Hieronder noemen we een aantal modellen:

  • Grunberg Biene: deze fatbike heeft een accu van 13Ah en een maximale actieradius van 120 kilometer. Ideaal voor lange off-road ritten.
  • Ouxi V8: deze fatbike heeft een accu van 14,5Ah en een maximale actieradius van 80  kilometer. Geschikt voor off-road ritten en langere tochten op vlak terrein.
  • EB4 Grijs 250W Gashendel Elektrische Fatbike: deze fatbike heeft een accu van 17.5Ah en een maximale actieradius van 100 kilometer. Geschikt voor langere ritten op vlak terrein.

Tips om de accuduur te verlengen

Er zijn verschillende manieren om de accuduur van een elektrische fatbike te verlengen:

  • Rij rustiger en in een lagere ondersteuningsmodus. Zo kost het minder energie en gaat de accu langer mee.
  • Vermijd hoge temperaturen. Extreme temperaturen kunnen de accu beschadigen en de levensduur verkorten.
  • Zorg voor regelmatig onderhoud van de accu en laad deze met de juiste oplader op.

Conclusie

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een elektrische fatbike rekening te houden met de gewenste actieradius en de grootte van de accu. Ook kunnen rijstijl en omgevingsfactoren zoals terrein en temperatuur invloed hebben op de accuduur. Door de accu regelmatig te onderhouden en op een correcte manier op te laden, kan de levensduur worden verlengd. Met de juiste zorg en kennis kun je optimaal genieten van lange ritten op je elektrische fatbike.

Volgende lezen

Waarom kopen bij Dailyride: De voordelen van onze webshop
Fietsaccu onderhouden in de winter

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.