Ontdek de Verschillende Soorten Ouxi Fatbikes: Welke Te Kiezen?

Ontdek de Verschillende Soorten Ouxi Fatbikes: Welke Te Kiezen?

Wat zijn de verschillende soorten Ouxi's ? 

Inleiding tot Ouxi Fatbikes

Welke soorten Ouxi's zijn er nou allemaal en welke zijn legaal en echt? Welke moet je kiezen en waarom? In deze blog bespreken we de verschillende soorten Ouxi's en hoe je de juiste kunt kiezen.

Verschillende Modellen van Ouxi

Ouxi V8 - Het Begin

Momenteel zijn er een aantal verschillende Ouxi's.

De Ouxi V8, het meest populaire model uit de reeks, hier begon het allemaal mee: de fietsen. In 2022 begon het merk Ouxi op te komen in Nederland, eerst kwam de versie 1.0 uit en inmiddels zie je er elke dag verschillende soorten rijden.

De eerste Ouxi fatbikes bleken niet helemaal in orde te zijn: ze konden 50 kilometer per uur, en de motor/display gingen er vaak stuk. Ze hadden een laag stuur dat er stoer uitzag. De dikke 20 inch brede banden maakten ze heel geliefd. Het grote led-display was ook populair.

Ouxi V8 2.0 - De Verbeterde Versie

De Ouxi V8 2.0, een verbeterde versie van de Ouxi V8 1.0. De Ouxi V8 2.0 kwam ook nog met een laag stuur, maar had verbeterde onderdelen: de displays waren zo goed als waterdicht gemaakt en er waren snelconnectors gemaakt waardoor je onderdelen snel kon vervangen (groene stekkertjes). Deze Ouxi's zijn vrij veel verkocht en zie je nog veel rijden.

Ouxi V8 3.0 - Verdere Innovaties

De Ouxi V8 3.0 kwam uit in 2023 met een hoog stuur en vernieuwde banden; dit was weer een stap vooruit in de goede richting. Echter, was er wel een probleem: de fietsen waren nog steeds op te voeren en de Nederlandse overheid ging steeds meer controleren op opgevoerde fatbikes. De fatbikes mochten nog wel verkocht worden met een gashendel, maar uitsluitend op eigen terrein. Veel verkopende partijen zagen hun kans en sprongen in, en er kwamen veel neppe versies van de Ouxi V8 fatbike.

Ouxi V8 4.0 - Het Huidige Model

De Ouxi V8 4.0 is het model waar we nu momenteel in zitten. Inmiddels is het display van de V8 begrensd en kun je deze niet zomaar meer opvoeren met een code; veel mensen vinden dit niet fijn en willen toch nog graag hun V8 fatbike opvoeren.

Er zijn nog steeds veel mogelijkheden om de Ouxi V8 op te voeren, zo kun je bijvoorbeeld een opvoerbaar display kopen, of het display laten unlocken door je fatbike dealer. Het is niet slim om fatbikes op te voeren. Het is verboden om ermee op de openbare weg te rijden. Als je dit toch doet, kun je je fatbike kwijtraken.

Marktsituatie en Verwarring

Uitdagingen in de Markt

Inmiddels ontstaat er veel verwarring op de markt door neppe versies van de Ouxi's en door gebrande producten, zo heeft bijvoorbeeld Fatbike winkel La Souris, de La Souris Crossboss. De La Souris Crossboss is eigenlijk gewoon een Ouxi V8 fiets met het Crossboss logo erop. Het is eigenlijk hetzelfde model, alleen met een andere sticker erop. Het is niet nep, maar gewoon met een andere naam.

Voor de rest verschilt de Crossboss niet met de Ouxi V8. De Crossboss heeft dezelfde specificaties en komt uit exact dezelfde fabriek als de Ouxi V8.

Originele Modellen van Ouxi

Ouxi Fatbike Varianten

De originele varianten van de Ouxi zijn de volgende modellen:

  • Ouxi V6: een van de eerste vouwfietsen van Ouxi.
  • Ouxi V1: Ook een vouwfietsmodel van het merk Ouxi.
  • Ouxi V8: Het meest populaire model van Ouxi.
  • Ouxi H9: Het eerste echte crossmodel van Ouxi met een middenveer voor extra comfort tijdens elke rit. Deze fiets heeft alles wat je nodig hebt.
  • Ouxi V8 Max heeft twee batterijen. Hierdoor kun je maar liefst 120 kilometer rijden zonder je zorgen te maken over een lege batterij.

 

Concurrentie en Naamverwarring

Ook veel producenten proberen het succes van Ouxi na te streven. De V20 werd op de markt gebracht. Veel mensen noemen het de Ouxi V20. De producent maakte daar slim gebruik van.

Echter is de V20 geen Ouxi, maar van het merk QM WHEEL.

Ouxi had een goede naam en is erg populair in Nederland. De producent van de V20 kreeg veel problemen doordat de V20 de Ouxi V20 werd genoemd. Echter, bestaat er helemaal geen Ouxi V20 en er is ook geen originele versie van de Ouxi V20, de V20 is van het merk QM Wheel.

Conclusie: Samenvatting en Aanbevelingen

De Ouxi fatbikes bevatten inmiddels allemaal niet-opvoerbare displays en zijn dus volledig legaal op de weg. Verwar de V20 niet met de Ouxi V20.

De V20 is een prima concurrent van de Ouxi V8 en een zeer goed model. Echter, is dit van het merk QM Wheel. Kijk ook uit wat je betaalt: er zijn veel neppe varianten op de markt, en ook veel Ouxi V8 fatbikes met een sticker erop zoals de La Souris Crossboss.

Een tip van Dailyride: hou je aan de regels waaronder de maximale legale snelheid voor elektrische fietsen, en gebruik geen gashendel op de openbare weg. Zorg ook dat je maximaal een 250W motor koopt.

Waarom Kiezen voor een Fatbike van Dailyride?

Bij ons krijg je altijd een originele elektrische fatbike met een jaar garantie. We garanderen ook een snelle levering.

Bij ons krijg je altijd een originele elektrische fatbike met een jaar garantie. We garanderen ook een snelle levering.

We zijn een officiële dealer van Ouxi. We bieden ook andere fatbikes aan, waaronder modellen van Diablo, Vogue, EB en QM Wheel. QM Wheel is de ontwerper van de V20 fatbike.

Bekijk hier alle fatbikes van Dailyride. Maak jouw dag een stukje beter en bestel nu, dan kan je morgen al genieten van de vrijheid en mogelijkheden van jou nieuwe fatbike!

Volgende lezen

De Beste Fatbikes voor Dames
Elektrische Step Legaal

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.