Is een Ouxi V8 legaal?

Is een Ouxi V8 legaal?

Bij Dailyride.nl zijn we trots op ons uitgebreide assortiment elektrische fatbikes. Eén van de populaire merken die wij aanbieden is Ouxi, met de Ouxi V8 als een van de topmodellen. Een vraag die vaak gesteld wordt, is of de Ouxi V8 legaal is. In dit artikel zullen we deze vraag beantwoorden en meer informatie geven over de wettelijke aspecten van deze elektrische fatbike.

Wat maakt een elektrische fiets legaal?

Voordat we specifiek ingaan op de Ouxi V8, is het belangrijk om te begrijpen wat een elektrische fiets legaal maakt in Nederland. Volgens de Nederlandse wetgeving worden elektrische fietsen ook wel 'elektrische fietsen met trapondersteuning' genoemd. Er zijn bepaalde criteria waaraan een elektrische fiets moet voldoen om als legaal te worden beschouwd:

  1. Maximumsnelheid: Een legale elektrische fiets moet een maximale snelheid hebben van 25 kilometer per uur. Dit betekent dat de trapondersteuning stopt zodra de fiets deze snelheid bereikt.
  2. Vermogen: Het vermogen van de elektrische motor mag niet hoger zijn dan 250 watt.
  3. Trapondersteuning: De trapondersteuning moet alleen werken wanneer de fietser daadwerkelijk trapt. Dit betekent dat de motor niet mag werken als de fietser stopt met trappen.
  4. Gewicht: Het totale gewicht van de elektrische fiets mag niet meer zijn dan 55 kilogram, exclusief de accu.

Volgende lezen

Hoe kun je het meeste uit je elektrische fatbike halen?
Is een e-bike legaal?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.